Købmand udvider med tankanlæg

Købmanden i Borbjerg investerer i et tankanlæg til godt 600.000 kroner. Om to uger går byggeriet igang.

Foto: Johan Gadegaard
Artikel af: MONA AABERG

Det skal skaffe ekstra kunder til butikken, og samtidig gøre dem til et landsbycenter.

Det er halvandet år siden, at Spar-købmanden i Borbjerg byggede en helt ny forretning og næsten fordoblede sine kvadratmeter i butikken. Men nu udvider købmandsparret Bjørn og Hanne Jacobsen med et tankanlæg uden for butikken.

»Vi skal følge med udviklingen og hele tiden kigge på nye muligheder i og omkring butikken. Det var noget vi snakkede om omkring jul, og så har vi arbejdet på det hen over foråret,« siger Bjørn Jacobsen.

For at komme til den nærmeste tank skal folk fra Borbjerg køre cirka fem kilometer til Skave. Og selv om de fleste i Borbjerg jævnligt kører forbi en tank, så mener Bjørn Jacobsen, at der er potentiale i at lave et tankanlæg.

»Mine forældre (som ejede købmanden før Bjørn og Hanne Jacobsen, red.) åbnede en tank for at kunne give en ekstra service i 80’erne, men der gled det ud sidst i 90’erne, hvor de små tanke lukkede. Men nu er tendensen, at der er lukket mange større tankstationer, og de små blomstrer op igen,« siger Bjørn Jacobsen.

Flere kunder
Om to uger går håndværkerne i gang med at lave tanken, og Bjørn Jacobsen peger på, at deres motivation for at lave en tank også handler om at udvikle både landsbyen og købmanden. I øjeblikket kan kunder blandt andet hente apotektervarer og pakker fra Post Nord, men nu vil de altså give yderligere muligheder for at borgerne i Borbjerg får dækket deres hverdagsbehov.

»Det er en ekstra service til byen, hvor man kan hente benzin til plæneklipperen og få fyldt bilen. For os er det bare endnu en del af det at være et landsbycenter, så folk i princippet ikke behøver køre ud af byen for at tanke. Jo flere faciliteter vi har i byen, med skole, børnepasning, indkøbsmuligheder og et aktivt fritidscenter, så er det et led i at vi kan trække folk til – og holde på folk,« siger Bjørn Jakobsen.

Det er en »Go on« tankstation, som med mottoet »Holder de lokale kørende«, har specialiseret sig i at lave mindre tanke rundt om i Danmark. I Borbjerg kommer der en pumpe med en stander på hver side, hvilket betyder en investering på godt 600.000 kroner.

»Vi håber da, vi kan tjene lidt på tanken, men også at det giver lidt ekstra trafik i butikken,« siger Bjørn Jacobsen.

Link til oprindelig artikel: Lemvig Folkeblad